Viden, udvikling og samvær
6705 Esbjerg ØVælg område

Pressemeddelelse

AOF Center Sydjylland hjælper kursister efter konkursen af AOF Syd

Fra uge 38 overtager AOF Center Sydjylland folkeoplysningen i Aabenraa, Tønder, Sønderborg og Haderslev kommuner. Kursister og kommuner holdes skadesløse og kurserne fortsætter som planlagt.

AOF Center Sydjylland overtager også kontrakten for sprogskolen i Aabenraa. Sammen med Aabenraa jobcenter sørger vi for, at de kursister der skal til eksamen får rettidig mulighed.

AOF Center Sydjylland ville gerne overtage driftsoverenskomsten for FVU/OBU-undervisningen i de fire kommuner, men VUC Syd har afslået overtagelsen. AOF Center Sydjylland søger nu egen driftsoverenskomst og håber på hurtig behandling hos VUC Syd, vi har allerede henvendelser fra faglige organisationer og virksomheder, som ønsker FVU/OBU-undervisning leveret og videreført af AOF Center Sydjylland.

AOF Center Sydjylland havde gerne overtaget alle aktiviteter i Boet. En konkurs er behæftet med meget jura, og forhold, som bevirker, at det ikke er muligt at videreføre.

AOF Center Sydjylland etablerer sig med fast base i Aabenraa på adressen Ramsherred 25, 6200 Aabenraa og vil bestræbe os på at udvikle og servicere kommuner, virksomheder, faglige organisationer og kursister på bedst mulig måde, gerne i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne i området.

Om AOF Center Sydjylland

AOF Center Sydjylland er et selvstændigt center deri dag dækker otte kommuner Vejen, Esbjerg, Fanø, Billund, Varde, Vejle, Kolding og Fredericia.

Vi driver sprogskole i Ribe, Esbjerg, Vejen og Varde. FVU/OBU og folkeoplysning i alle kommuner. Desuden har vi forskellige projekter i samarbejder med flere kommuner. Vi er medejer af Ordblindetræning, som er en socialøkonomisk virksomhed som hjælper ordblinde børn. Vi bidrager aktivt til landsdækkende projekter og udvikling.

AOF Center Sydjylland har en stærk bestyrelsesstruktur med en bestyrelse bestående af beslutningstagere og lokaludvalg i hver enkelt kommune i vores geografi.

AOF Center Sydjylland har pt. 80 fastansatte og 150 undervisere på folkeoplysningen.